diumenge, 26 de novembre del 2017

RESTAURANTE ALADDÍN, AMB DANSA DEL VENTRE INCLOSA

Establiment: Aladdín, restaurante àrabe
08025 Barcelona
Avinguda de Gaudí, 50
Tfn 934 463 467
Preu orientatiu: 20 €
Menú damasquino (per a dues persones): 50 €

Restaurante Aladdin
3,5 - Molt bona atenció en un local acollidor.




Cuina àrab, tradicional libanesa i marroquina , lloc molt acollidor, atenció molt amable, orientadora i ràpida. Bons preus. També hi ha botiga i dansa del ventre divendres i dissabtes a la nit. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Carrer vianants
Espai:
Mitjà (40 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Sí, a la sala
Presentació:
Larga
Amb fotos
Vins i caves:
Libanès
Altres:
Dansa del ventre
IDIOMES
Àrab
Català
Castellà
Anglès


No conec gaire restaurants de cuina àrab, no és que abundin per aquest país, o jo no m'he fixat gaire. La ubicació d'aquest establiment li permet tenir una ampla terrassa. L'espai és rectangular, a l'entrada hi ha un raconet on es mostren pastissets, tes, dàtils i altres productes a la venda. Decorat amb mosaics, entapissats arabescs, làmpades amb vidres de colors, roba en el sostre simulant una haima, taules de fosca fusta i colorits coixins que a priori pot semblar una mica excessiu però el local és molt acollidor, i més amb la fantàstica atenció que vam tenir per part d'una dona molt simpàtica i eficient.

Davant de la indecisió de una llarga carta, amb opcions vegetarianes incloses, vam decidir-nos per fer el menú damasquino, així tastaríem de tot, excepte una dels amics que venia, que és vegetarià i va demanar mutabal (puré d'albergínies) i cuscús vegetal. No tinc foto però li va agradar molt i el plat era abundant.
El menú damasquino incloïa tot un variat de plats, postres i te: amanida fattush, libanesa, amb menta, mutabal i hummus, que em vam agradar molt, encara que l'oli del hummus era una mica fort. Arayes de formatge i arayes de kafta, que són una torta de pa àrab farcits de formatge en un cas i una barreja de carn, ceba i tomàquet en l'altre. Molt bons tots dos, l'únic problema és que es refreda molt ràpid i com que hi ha tants de plats no saps quin menjar abans!!! Falafel, croquetes de cigrons. Bones. Fatajer sabanej, empanada petita d'espinacs, al Santi li van sobrar 😄 Kibeh, croquetes gegants de sèmola, carn, ceba i pinyons. Delicioses. Les vaig trobar molt bones, tovetes i sucoses per dins i molt cruixents per fora. Albergínies rostides, amb un toc suau d'especies, molt bones. Assortiment de pinxos a la brasa, amb una broqueta de xai, una altra de pollastre i una tercera de carn picada, tot acompanyat d'arròs. Un plat molt bo, especialment el xai, tendre i gustós. Per ajudar a menjar tot això porten un plat de pa àrab, 4 o 5 tortes crec recordar, més que suficient.
Per postres un platet amb 4 baklawas, d'aquells postres que et permeten pujar l'Everest cop menjats! i una tetera amb un te àrab molt bo. Fins i tot van portar te per la persona que no havia demanat menú.
Afegint les begudes i si repartint el compte: tres menús damasquino per a 7 persones més els plats vegetarians, surt a menys de 25 € per persona. De fet el menú damasquino és per a dues persones, però en poden menjar tres perfectament.
Un local molt acollidor, les taules una mica justes si demanes el menú damasquino ja que la safata omple la taula, però el menjar és satisfactori i l'atenció és bona. El tema vins no està gaire tractat, només un vi català, un Rioja i un parell de libaneses. El divendres i dissabtes a la nit, a les 22:00, surt una dona a fer la dansa del ventre, nosaltres just una mica abans d'aquella hora estàvem sortint. La propera visita demanaré kibehs com si no hagués un demà!

6 comentaris:

  1. Ostres.... si algun dia vaig, també aniré a 1a hora, per evitar el tema de la dansa, que m'incomodaria molt.... :)

    pel que fa a la cuina àrab, no passo del cus-cus i alguns tagines, però he de dir que m'agraden molt...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi el cus-cus res de res. Fins i tot l'he fet a casa però no m'acaba d'agradar. Vaig descobrir les mandonguilles gegants, els kibehs, i no més per això ja tornaria a anar-hi. Sense dansa :-)

      Salut!

      Elimina
  2. La meva única experiència en aquesta gastronomia, es limita a La Rosa del Desierto i tot i que ja fa mooolts anys d'això, encara guardo un gran record. I penso que també feien això de la dansa... :-(

    I penso que tornaria a demanar el cus-cus amb xai... :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha, com us agrada el cus-cus i a mi res! Jo sóc una fan del hummus.

      Salut!

      Elimina
  3. Pepa, a quina hora hi vareu anar, que a les 22h ja havieu sopat i sortieu?

    Tot fa bona pinta, i el preu....força barat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vam anar a les 8, horari europeu!!! Així després vam anar a fer una copa, que si ho allarguem molt, a l'endemà no som ningú :-D

      Abraçada!!!

      Elimina