diumenge, 20 de desembre del 2015

LA XARXA, EL SERRALLO EN ESTAT PUR

Establiment: La Xarxa
43000 Tarragona
Carrer Sant Pere, 38-40
Tfn 977 21 45 31
Preu orientatiu: 25€
Menú diari: 14€
Menú cap de setmana: 18 i 25€

La Xarxa

Cuina marinera a preus assequibles. Qualitat de primera a segona línia de mar. Esmorzars de forquilla, atenció professional. Un 4 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Difícil
Espai:
Petit (30p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Full_plastificat
Vins i caves:
De veu
Altres:
Cerveses
IDIOMES
Català
Español


Un restaurant de tota la vida on també fan esmorzars de forquilla. El local és petit, amb un mobiliari "noventero" i parets de rajoles. Està al Serrallo, a segona línia de mar. Aquesta localització, més que una desavantatge jo trobo que pot ser positiu, així la clientela no va a lluir-se i i la cuina no està pensada per al turisme. Aquí podràs tastar autentica cuina marinera.
Un cambrer tot sol s'espavila per atendre totes les taules amb rapidesa i simpatia. Tenen una carta marinera amb productes de mar com a protagonistes, un menú diari i el cap de setmana ofereixen un especial per 18€ i un altre "temàtic" que van canviant periòdicament per 25€. El dia que vam anar nosaltres el protagonista eren els "carabineros" (gambot en català si no m'equivoco) així que vam fer un arrosset.
Vam escollir el menú 1a calada i ens va dir els vins que hi havia. Com que no ens sonaven gaire (això del vi és una assignatura pendent) vam dir que el Ipsis blanc flor, D.O. Tarragona, bastant normalet... El va portar amb una camisa freda i un platet de hummus per anar començant.

Menú 1a calada:
Per començar hi ha tres entrants per a compartir. Uns seitons en vinagre que estaven molt ben curats acompanyats d'un tomàquet tallat i una maionesa de mango ben bona. A més, la maionesa estava en petita quantitat, per si et venien de gust el seitons clàssics però el punt de la maionesa de mango ens va agradar força.
Calamars a l'andalusa. Boníssim. Si l'he de posar un però al plat és la presentació. No cal una safata tan gran que sembla que està mig buida. Això en un plat més petit hagués quedat molt bonic. Els puntets verds són una altre maionesa, de wasabi. Bona idea, molt bona també. Ah, això fosc són pètals, se'ls veu una mica desangelats...
Musclos amb reducció de tomàquet. Que ens semblaven molts però que ens vam acabar i deixar el plat net sucant pa. Per cert, el pa era de "bogavante" i realment bo per mossegar i per sucar. Suposo que el nom seria per la forma.

Arròs de gambot com plat principal. Jo que abans no demana arrosos fora de casa, ara ja tinc uns quants llocs on no em fa por demanar arròs i La Xarxa passa al llistat sense dubtes. Una delícia de sabor, de punt de cocció i de quantitat al plat. I si deixes anar el suquet del cap per sobre de l'arròs ja per llepar dits i colzes.
Per a rematar et porten els postres, rebosteria de la casa deia el menú. I sense preguntar ni res al cap d'una petita estona de retirar el plat buit de l'arròs, apareix a taula amb dos plats de pastís de Sacher i un altre de brownie amb crema de iogurt. Em quedo amb el Sacher, sucós, tou i deliciós.
Va arribar el compte. Fàcil, 25€ per cap. Li vam comentar que s'havien oblidat afegir la cervesa del Santi i van dir que res. Doncs si res, es compensa amb la propina i ja està.
Estan preparant altres menús de cap setmana com el Menú Mariner o Treballant la pesquera... Serà qüestió d'anar tastant-los.
Un lloc molt recomanable per menjar un bon arròs i productes frescos del mar. Ara, si vols lluir-te, ves a primera línia de mar i paga, o menja fritanga i congelats.

5 comentaris:

  1. Avui coincidim publicant els dos, llocs interessants a Tarragona.... Suposo que aquest va a la llista "en comú" no?.

    Jo també hi posaré el meu d'avui i ara que hi penso, encara no he incorporat l'anterior que em vas dir posés.

    Prometo fer-ho aviat.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest crec que és una molt bona opció, ha d'anar al llistat sense dubtes. Pot ser coixeja una mica en vins però això lo veus/beus tu millor que jo (hehehehe)

      Ara t'envio el .doc actualitzat :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Apa. Un altre per Tarragona. Com imagino que l'afegiràs a la llista de Foursquare, ja no cal que l'anoti jo. Lo del nom en català pels "carabineros", sempre ha sigut un misteri per mi, però ara que ho dius potser si que és gambot.

    Precisament avui, tot havent acabat de dinar, comentava amb la meva filla que per la propera visita farem una escapada per Tarragona que li vol ensenyar al seu company. Així, mentre ells miren pedres, jo faré ruta gastronòmica.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Tarragona tenim El Vergel, un vegetarià, vegà, al carrer Major, 13. Crec que és una bona opció per a la teva filla, jo no puc opinar, dues vegades he arribat a la porta i després de llegir el menú no m'he sentit motivada per pujar per les escales. Manies de carnívora :-)

      I La Xarxa no te la perdis. Mot bon arròs!

      Salut!

      Elimina