divendres, 8 de novembre del 2013

LA GRAVA, CREANT SLOW FOOD SENSE PERDRE ELS ORIGENS

Establiment: La Grava
43760 El Morell, Tarragona
Carrer Pareteta, 6
Tfn 977842555
Preu orientatiu: 
Menú 1913: 44€
Menú km0: 32€
Menú Centenari: 16€

La Grava TANCAT

Una carta amb productes de km 0, una cuina creativa amb fonaments de tradició i la filosofia Slow Food. Una bonica troballa al Tarragonès. La meva valoració és de 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL





Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Carrer
Espai:
Gran
Aire cond i Calefacció
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Elegant
Còmode
Cadires i sillons
Neteja Serveis: Bona
Assecador de mans:
Tovalloles
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL


CARTA


Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Curta
Vins:
Vins de la Terra
Vins d'altres terres

Vins d'altres països
IDIOMES





CatalàEspanyol




A tan sols 11 km de Tarragona trobem el restaurant de La Grava. És un espai ample amb una gran llar de foc al mig. El mobiliari és còmode, elegant i integrat en l'arquitectura interior. Al creuar el menjador s'arriba a una petita terrassa ideal per fer un vermut abans de dinar, sobre tot si fumes...

Aquest dinar va ser el regal d'aniversari per part d'un grapat d'amics així que vam trucar per reservar taula amb el menú 1913. Vam arribar puntuals a la hora reservada i en veure el menjador buit vam pensar fer un un vermut a la terrassa, bastant calurosa. Previsible al ser juliol. El cambrer ens van indicar el camí de la terrasa i va desaparèixer. Després d'esperar una estona que estava a punt de ser preocupant, va tornar a preguntar que voliem prendre: una cervesa i un vermut amb unes patates chips.

El menú 1913 inclou una ampolla de ví i aquell dia va ser Montenovo 2010, D.O Valdeorras, de varietat godello, un raïm que dona al ví un caràcter fresc, afrutat i amb un puntet àcid. Un ví gallego amb una bona relació qualitat-preu.                                                                                                                           El primer plat, escarmarlans amb verduretes i soja, ideal per menjar a l'estiu. Molt bé equilibrat, sense que la soja amaguès la resta de sabors.





El foie amb mango caramel·litzat i Pedro Ximénez és un plat de base untuosa i suau que contrasta amb el caramel cruxient. Per arribar a la perfecció li faltava una mica de temperatura al foie.
Un foie fred sempre resta sabor i aroma al plat.






El menú segueix amb un lluç i calamarsets saltats amb pernil ibèric. Estava deliciós, encara que jo esperava calamarsets en el plat i vaig trobar tires prou grans que be podien ser calamars. Aquest plat combina perfectament amb el Montenovo perquè s'intensifica el sabor dels ingredients.






Per acabar amb els plats del menú 1913 arriba un porcell confitat i cruixent amb ceba i taronja. La toronja li dona un punt molt lleuger d'amargor a la salsa que contrasta amb la ceba col·locada sota el tros de porcell. El confit accentua la suavitat de la carn en boca i es desfà deixant un retrogust dolc i dèbilment amarg.















Es finalitza el menú amb un pastís culant d'avellanes amb gelat de Charteuse. Espectacular. Deliciós. Maravellós. Per dins i per fora és un plat per gaudir. Els contrastos fred-calent i  àcid-dolc són una bona experiència per al paladar.













Gràcies amics per regalar-me aquest dinar. Espero trobar una altra excusa per tornar-hi. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada