diumenge, 24 de novembre del 2013

EL TERRAT, EL PREFERIT DE LA MEVA AMIGA VICKY

Establiment: El Terrat Restaurant
43004 Tarragona
Ponts d'Icart, 19
Tfn 977248485
Preu orientatiu: 35€
Menú diari 18€
Menú degustació 38€
Menú d'autor 55€

El Terrat

Cuina d'autor. Terrassa sobre el Palau de Congressos. Extensa carta de vins. Descompensada relació qualitat/preu. Valoració de 3 estrelles Pepa Pink.


LOCAL





Accés:
Discapacitats
Aparcament:
No
Espai:
Mitjà
Aire cond i Calefacció
Terrassa al carrer
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Modern
Còmode
Cadires
Serveis:
Net
Assecador de mans:
Tovalloles
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL


CARTA


Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Llarga
Vins:
Vins de la Terra

Vins d'altres terres
Vins d'altres països
IDIOMES






Català

Espanyol





Sobre el Palau Firal i de Congressos de Tarragona està el Terrat, un nom encertat ja que la terrassa del restaurant està sobre el terrat del Palau. Per dins es veu un restaurant jove, amb decoració moderna, funcional, còmode i amb accés per a discapacitats. El lavabos tenen tovallola, el millor per meu parer.
Tenen una carta de vins amb més de 25 D.O. que inclou caves i champagnes i afegeixen una carta d'aigues, per si de cas... També pots escollir diferent tipus de pa per acompanyar l'àpat.

La primera vegada vaig anar a celebrar l'aniversari de la Montse i vam fer un menú degustació (38€) al que s'ha d'afegir la beguda. La segona va ser per celebar l'aniversari de la Vicky, i vam fer el menú forfait 6 tapes a escollir (22€), més beguda i postres. El vi que ens va acompanyar en ambdues ocasions va ser el Blau 2012, D.O Montsant, un cupatge de garnatxa, carinyena i sirah de gran qualitat, intens en sabor i aromes de fruites vermelles. I una ampolla d'aigua Voos, una pretensió per beure aigua de l'aixeta servida en una ampolla disenyada per Calvin Klein. Em va recordar a la tan anyorada aigua del Canal de Isabel  II que he begut durant anys; per a mi, la millor aigua.


Al menú tapes les sis escolllides van ser: l'amanida de tàrtar de salmó marinat amb mango i guacamole; ous estrellats amb gules, que venien sobre un llit d'una mena de sanfaina; la tercera unes bombes picants de vedella amb el cor d'amanida de ceps, estèticament com les famoses de la Barceloneta però sorprenents en sabors.
Després les patates invertides amb pop a la gallega és una tapa original, altra forma de menjar pop amb cachelos, encara que aquesta ocasió el pop estava una mica "al dente". La cinquena, assortiment de sushis calents, una innovació que vaig insistir en demanar, per això de tastar coses noves, i que no em va agradar gaire. I per acabar vam disfrutar amb els canelons cruixents de confit d'ànec amb verduretes, mandarina i raïm. Exquisits, una tapa que recomano en la vostra visita al Terrat.


Al menú degustació vam tenir un parell d'entrants,  uns d'ells els llagostins cruixents amb un chutney de verduretes. Em va resultat un plat saturador: textures gelatinoses, cruixents, toves, cremoses; sabors dolços, àcids, plans, forts; temperatures calentes, fredes... Prefereixo això del menys és més.







Descatable en els segons plats el rèmol amb romesco.




Un altre plat per gaudir és el xai amb carxofes i mozarella.


També van tastar un calipo de mojito delciós, que venia adornat doblement: la fulla i el seu inquilí.




I per acabar vam fer uns postres de xocolates variats i els petit fours.
Total, 38€ per cap, més vi, més aigua.








Moltes gràcies a la Vicky i a la Montse per fer-nos gaudir d'un bon àpat, sou una companyia meravellosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada