diumenge, 15 de maig del 2016

LA SAL, ARROSSOS AL PORT DE L'ESTARTIT

Establiment: La Sal
17258 l'Estartit
Passeig Marítim, 19
Tfn 972 75 09 76
Preu orientatiu: 38€
Menú: 18,50€

La Sal

Cuina mediterrània. Productes del mar, carn de Girona i bons arrossos. Local acollidor i ampla terrassa. Bona atenció. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (50 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Cadires nens
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Combinats
IDIOMES
Català
Español
English

L'Estartit és una població per a bussejadors. La quantitat de locals que ofereixen un capbussada a les Illes Medes és aclaparadora. A la nostra família qui busseja és el meu germà Jorge, fins i tot té el nivell d'instructor així que pot ser que un dia d'aquests m'animi a tastar això de veure el fons marí.
Les Illes Medes són un espai natural protegit amb una important flora i fauna marines per això l'oferta d'activitats nàutiques prolifera. S'ha de vigilar amb qui contractes una excursió submarina, millor defugir d'aquells grans vaixells que tiren grups de 40 persones a l'aigua que només amb el soroll d'entrar a l'aigua ja no quedarà cap peix a la vista. Una excursió en grup petit, portat en una Zodiac, segur que serà més atractiva.
El Santi i jo ens vam encarregar de buscar un lloc per dinar. Difícil, perquè de restaurants tampoc es queda curt l'Estartit, encara que molts concentrats a la zona del port. Després de xafardejar per la xarxa vam decidir anar a La Sal, no semblava ni molt car, ni molt barat i es parlava bé de l'arròs que serveixen.
El local és ample, còmode, decoració marinera i actual, terrassa, accès per a discapacitats, personal simpàtic... Vam demanar uns vermuts (si us plau, NO Martini, que venim del sud) que vam resultar perfectes amb el seu tall de taronja i olives farcides dins, i la carta per escollir. La reserva estava feta amb El Tenedor, és la segona vegada que fem servir aquesta web per fer una reserva, alguns restaurants tenen descomptes sota condiciones i uns altres no. Aquest el tenia en carta, no en menú ni begudes, si cada comensal demanava al menys dos plats entre primer, segon i postres. Cap problema, som 5, demanarem mínim 10 plats.
El vi, amb ajuda per part del propietari de l'establiment, va ser el Cigonyes, D.O. Emprodà. Dins de l'oferta amb aquesta D.O. era un terme mig, ni molt dolc, ni molt sec. Ens en vam beure dues ampolles a la fi.
Entrants:
Cloïsses a la donostiarra. Exquisides. Vam menjar-nos-les i vam sucar tot l'oli i el suquet amb pa. Estaven de mort.
Musclos a la planxa, amb una salsa molt bona. Nets i bons, poc més que afegir a un bon producte amb una elaboració senzilla.
Cargols punxents, boníssims, acompanyats d'una salsa picantona que lligava molt bé.
Variat de peix, tot ben fregit, amb bon oli. Calamars, uns seitons molt gustosos, calamarsets i un grapat de xanguets deliciosos.
Principals:
Una ració de llobarro al forn, sense foto, servit el lloms nets i acompanyat de verdures. El llobarro no era gaire gran, un plat correcte i saludable.
I pels 4 que quedàvem, un arròs mariner exquisit. L'arròs que fan servir és el de Pals, que es cultiva a l'Empordà, majoritàriament al Baix Empordà. La climatologia de la zona ralentitza la maduració del gra i li confereix una estructura més resistent una vegada cuit. No vam deixar res a la paella i en vam tenir per repetir i tot!
Postres:
Van trigar una mica, fins aquí els plats arribaven en temps correctes però als postres van trigar una mica. Iogurt de cabrapastís de formatge, bons. I una fondue de xocolata bastant normaleta.
El compte, amb el descompte als plats, va ser d'uns 28,50€ per cap. Molt correcte. Sense descompte hagués pujat 10€ més per cadascú,  un global ja no tant bo.
L'atenció del personal va estar fantàstica en tot moment i el lloc està molt ben situat. Ofereixen opcions més econòmiques que la carta amb menús tancats amb peixos o arrossos com plat principal però si agafeu el descompte de El Tenedor també surt a preus correctes, això sí, has d'ajustar-te als dies i horaris que marquen les condicions.

4 comentaris:

  1. La meva teoria dels descomptes del Tenedor, és que equivalen a una política de reestructuració de preus/costos, però disfressada de descompte.... He viscut tres tipus d'experiències en aquests locals....

    Tipus "rara avis": Una de Honesta en la que vaig anar un dia sense descompte i als pocs dies amb descompte, demanant els mateixos plats i eren exactes... (italià Margherita a Rosselló tocant Rambla Catalunya).

    Tipus "pillastres": On quan vas amb descompte, el que et serveixen no coincideix amb el plat del mateix nom de la taula que no va amb descompte... (Antigua al carrer de Marià Cubí)

    Tipus "anats a menys"... Ja ningú va a la carta i la gent fan menú migdia o van amb descompte... Llavors amb descompte, dius "està prou bé", però penses que sense descompte hagués estat una enredada... I quan hi vas sense descompte, surts cabrejat total... Laia, Pitarra....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest deu ser un "rara avis". La nostra paella no tenia res que envejar a la que van servir dos taules més enllà. I el plat justet del llobarro sembla habitual segons comentaris a la xarxa. Això sí, el descompte es para reserves fins les 13:30, després ja no és aplicable.
      El que penso es que sense descompte hagués estat, no una enredada, però sí una mica pujat.
      És la segona vegada que faig servir això de El Tenedor i en totes dues ocasions he dinat molt bé, no puc dir que m'hagin servit plats "de segona".

      Salut!

      Elimina
  2. Imagino que és la manera d'assegurar-se dos torns per l'hora de dinar... D'aquesta forma, potencien que la gent vagi més d'hora (en general i més de cara al bon temps estem acostumats a anar tard pels llocs) i rendibilitzen el negoci.

    No es veu gens malament i menys pel preu pagat, que per ser tot de peix (que està mu caro) i al Passeig Marítim, pas mal... :-)

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per torns pot ser a l'estiu, en aquesta ocasió va quedar alguna taula lliure tot el dinar.
      A nosaltres, per gastar 50€ menys ja ens va bé dinar mitja hora abans. :-)

      Salut!

      Elimina