diumenge, 1 de novembre del 2015

PINTXOS EN EUSKADI

Miscelánea: RUTA de pintxos

En nuestra visita al País Vasco estuvimos hospedados durante unos días en la casa rural Momotegi, una granja pequeña de patos y ocas situada en el parque natural Aiako-harria. Un sitio perfecto para alejarse de las ciudades, descansar, pasear por el monte, recoger castañas, buscar setas... (¡y las camas son comodísimas!)
También puedes adquirir los productos artesanos de pato y oca que elaboran allí mismo, como foie gras, confits y  jamones. Olga, la dueña, nos dijo que son sumistradores de algunos restaurantes de la zona como el Mugaritz y el Laia. Nuestra estancia allí fue fantástica, lo recomiendo sin duda, tanto por el entorno, como por la casa y como no, por Olga, que incluso nos enseñó la granja y nos explicó todo el proceso artesanal de la producción que realiza.
Antes de ir a descansar al Aiako-harria estuvimos en la ciudad visitando bares, de pintxo en pintxo. Hay para todos los gustos, fríos, calientes, sencillos, elaborados, pequeños, grandes... Os hago un resumen con algunos de los que comimos.
El Bar Sport es uno de los locales inevitables y aunque las manitas con hongos están de muerte, la fama de su foie gras a la plancha se extiende hasta tal punto que al final pides los pinchos a pares.
El Bartolo prepara unas carrilleras deliciosas, si quieres algo del mar, las brochetas de rape o de gambas no te defraudarán.
De ahí te puedes ir al Bar Tamboril, su pincho estrella es txampis Tamboril, muy ricos, pero no olvidéis la anchoa rebozada o la tortillita de bacalao hecha al momento.
Para probar pinchos de bacalao tenéis al Martinez, esta vez hicimos unos pinchos fríos, como el de morro de bacalao con crema de marisco o el piquillo relleno de bonito.
Y ya que estás en la calle del 31 de agosto, aprovecha y visita La cuchara de San Telmo. El fallo que tiene es que la terraza sólo es para raciones y dentro no hay para sentarse, pero los pinchos son de primera. Foie con miel y mostaza, manitas de Urdangarín, vieira envuelta en tocino de bellota y bacalao confitado fueron algunos de los pinchos que nos deleitaron. No puedes irte de Donosti sin pasar por la La cuchara de San Telmo.
Otro bar que visitamos fue el Txalupa, pero allí hay muchos fritos y rebozados así que probamos la crema de idiazábal con mermelada de tomate verde y las gulas con anchoas.
También tienes otros sitios para probar algún pincho como el Egosari o el Borda Berri. El precio medio de 4 pinchos y 4 zuritos o txacolís ronda los 17€, siempre depende claro está de la materia prima de base y la elaboración.
Durante estos días nos encontramos con la semana de pincho de bacalao en Hernani así que aprovechamos para visitar la ciudad, que nos encantó, y los pinchos que probamos también.

Sin duda, el País Vasco es un destino a tener en cuenta para descansar, disfrutar del mar, la montaña y el buen comer.

10 comentaris:

  1. Veus... d'això si que en vam tastar. I per la zona de la cuchara de San Telmo. Això encara que sortíssim de la fira amb poca gana, sempre passen bé i sempre queda un forat...

    I prenc nota de la casa rural, que té una pinta espectacular!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un pintxo passa bé a qualsevol hora i més d'aquestos calents fets al moment.

      La casa no té l'activitat que vas fer a França d'elaborar tu mateix els productes des de l'au però tot és qüestió de parlar amb l'Olga perquè organitza activitats similars amb alguns restaurants.

      Salut!

      Elimina
  2. Un bon post que és un una guia de referència ràpida dels millors bars de pintxos de Donosti (només trobo a faltar el Bergara). Ara mateix em menjaria mitja dotzena de qualsevol d'ells.

    Coincideixo (i m'anoto) amb la bona pinta que fa la casa aquesta.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per considerar-la "de referència" :-) El Bergara no el vaig veure per aquests carrers però és que hi ha tants que et perds. El buscaré a la propera visita.

      Enveja que em fa no tenir aquests pintxos a prop de casa, ara també em menjaria uns quants!!

      Salut!

      Elimina
  3. Hola, Pepa. He trobat el teu blog de l'enllaç que tinc del Fb del bar Sport. Sóc donostiarra però visc a Catalunya fa 7 anys. Veig que heu anat a Oiartzun-Renteria, jo sóc de molt a prop. Hi ha un restaurant de menú diari que és una petita meravella (I s'ha de demanar taula perquè semtre està plé) es diu Tolare i és a Oiartzun, barr d'Ergoien, carretera direcció Lesaka. La propera vegada os recomano com a restaurant el Tolare i, a Lezo, el Carmen. Enllaços:
    http://www.tolarejatetxea.com/
    http://www.carmenjatetxea.com/

    Molt maco el teu blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juli, ongi etorri al meu bloc, m'alegro que t'agradi, gràcies!
      Et diré que el Tolare ja està tastat i fotografiat, el menú va estar genial i el preu va ser de 19,50€ per dos, un amb cafè i altre sense. Ja faré l'entrada una mica més endavant, ara tinc un parell de per aquí que ja els hi toca també. :-)
      El de Lezo, Carmen, ja he fet una ullada a la web i vam passar al costat de camí a Pasai Donibane. Queda apuntat per a la propera visita a Euskadi.

      Moltes gracies per la visita!!!

      Salut!

      Elimina
  4. Ah, i com a bar de tapes a Donostia, l'Aralar. Fan un de foie amb poma caramelitzada que és un bocat celestial.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs el tindré al llistat també per a la propera visita. Moltes gràcies pel suggeriment!!!

      Salut!

      Elimina
  5. Mare meva quina bona pinta!!! Ara mateix em transportava a Euskadi!

    Salut,

    Estel, a9554km

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vosaltres tampoc passeu gana eh!! que vaja fotasas que mostreu al vostre bloc! :-)

      Després de les carabasses ja estic esperant el post del Nadal. Concurs de decoració nadalenca al vostre carrer???? :-D

      Salut!

      Elimina